Drivdalen i vinden, Logo, mogop og moskus. Knapp venstre

Tilbake til Barnehagen

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Foreldrepost mai.

Førskolegruppa:

Vi deltar på Barnas kulturfestival – se plan nederst. Tema for måneden er 17 mai – vi lærer om hvorfor vi feirer nasjonaldag, øver på å gå i tog og synger mai sanger. Vi fargelegger norske flagg. Vi har Karsten og Petra som feirer 17 mai bok vi leser i samlingsstund. Gårdsbesøk – lamming og kalving. Turer og aktiviteter med uteskolen fredager, og noen ganger tur med 2013 gruppa.

 

2013 gruppa:

Formingsaktiviteter knyttet til 17. mai. Synger sanger, øver på å gå i tog og deltar på samlingsstund med førskolebarna – temasamling. Vi deltar også på noe av barnas kulturfestival – se program under. Vi skal også på gårdsbesøk og se på lamming og kalving. Vi går på turer når vi ser at været er bra og noen ganger sammen med førskolen.

 

Småbarnsgruppa:

Vi maler med rødt, hvitt og blått. Vi synger «ja vi elsker» og bruker formiddagene mye mer ute. Turbasen er rundt barnehagen – av og til på skoleplassen.

Bilderesultat for barn som leker, tegning

BURSDAGER

30.05: Elias 6 år

 

GENERELL INFORMASJON

I mai er det førskoledager på helsestasjonen på forskjellige datoer – dere får egne skriv. Vi minner også om planleggingsdager 26.mai og 13. juni – da holder vi stengt.  I ukene 22 og 23 tilbyr vi foreldresamtaler – skriv dere opp på ønsket tidspunkt på listen der deres barns navn står, med pedagogisk leder som skal holde samtalen. Anita må ha overgangssamtale med alle førskolebarns foreldre, egen liste. Husk å smøre barna med solkrem - vi smører etter lunsj med krem vi har her – eller egen type dere ønsker spesielt, som står i barnets hylle med navn.

I mai har vi elever fra Vollan og Aune ungdomsskole et par dager: Hanne Engelsjord og Tor Solvoll – for arbeidsparaksis.

 

VIKTIGE DATOER I MAI:

Minner om siste bassengdato 10.5: Erik og Arne Emiil.

9.5 og 23.5.: Besøksdager på skolen for førskolebarna – dere får eget skriv. Husk niste;)

 

 

11.5: DUGNAD – på grunn av mange småbarn og sen snø trenger i hjelp til å rake før 17. mai- ta med rive, samsnakk dere imellom om å ta med trillebår og henger! Vi serverer pølser og kaker – fra kl. 17.00 – 18.30.

I juni: 6.6: overnatting førskole og 19.6: sommerfest i bhg – egne skriv kommer!

 

Barnas kulturfestivaluke:

Det henges opp utstilling i kulturhuset lørdag 29.4 – masse flotte bilder og troll barna lager.

 

Tirsdag 2.5: Festivaltog og underholdning i kulturhuset for barn født 2011,12 og 13. Avreise med buss fra barnehagen kl. 09.30. Førskoleforeldre er velkommen til å delta i kulturhuset ca. 10.30 for å se på førskolekoret m.m.

 

Onsdag 3.5: Sansedag i barnehagen for de minste barna født 2016, 15 og 14 – vannlek.

 

Torsdag 4.5: Utedag i Drivdalen barnehage for de tre eldste barnegruppene – vi får besøk fra Fagerhaug, Høgmo, Tågvollan og Stølen barnehage. Vi leker ute sammen og griller pølser. Dette er fra kl. 10.00 – 14.00.

 

Fredag 5.5: Kino for førskolebarna – avreise med buss fra barnehagen kl. 10.00 – retur 14.00. Vi skal se Hakkebakkeskogen, spise lunsj på kulturhuset og øve på korets scenegang til verdensdagene.

 

Lørdag 6.5: barnas verdensdager i Kulturhuset. Her deltar førskolebarn selv med følge av foreldre i korfremføring – vi sender med barnehageskjorter. Kommer med tidspunkt og oppmøtested senere.