Drivdalen i vinden, Logo, mogop og moskus. Drivdalen idrettslag
Knapp venstre

Tilbake til DIL

Isfiskekonkurransen på Gåvålivatnet.

Første gang isfiskekonkurransen på Gåvålivatnet ble arrangert var i 1989 – med ca 40 deltakere. Siden har deltakelsen bare økt hvert år, nå er den oppe i ca 300.

 

Isfiskekonkurransen har etter hvert blitt til en god inntektskilde for idrettslaget, sammen med parkeringa på Grønbakken i påska.

 

 Isfiskekonkurransen har vært arrangert hver skjærtorsdag helt siden første gang. Premiene har økt i verdi etter hvert som deltakerantallet har økt. Denne konkurransen er væravhengig, men arrangøren har vært heldig, for på alle disse åra har arrangementet blitt avlyst bare 3 ganger.

 

 Dette arrangementet er et høydepunkt i påska for mange deltakere. Enkelte overnatter i lavvo natta før konkurransen. Mange møter opp på konkurransen år etter år. Kanskje noen har vært med hvert år?

Isfiskekonkuranse på Gåvålivatnet i OppdalFra Gåvålivatnet mot Kolle på Dovrefjell

Isfiskekonkurranse på Gåvålia Skjærtorsdag er fast arrangement i DILs regi.

Fra Gåvålia mot Kolla

Foto © Ola Arne Aune

Foto © Ola Arne Aune

Premiering:

Ettersom deltakelsen og inntekta vokste ble det satt opp en ”offroad – sykkel” i hovedpremie. Denne blir uttrekt blant alle deltakerne. Mange kjøper seg et fiskehull uten å fiske, men er med på trekningen av sykkelen og de andre fine premiene.

 

Arrangøren borrer nok hull til alle deltagerne. Startskuddet for fiskekonkurransen går kl 12.00 og det kan fiskes til kl 14.00. Premieutdelingen starter umiddelbart etter at veiingen av fisken er ferdig.

 

Idrettslaget håper på mange fine år med stor deltagelse på isfiskekonkurransen i framtiden!

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Sommerstigen fra parkeringsplassen ved Grønbakken til Gåvålisetra.