Drivdalen i vinden, Logo, mogop og moskus.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Sommer i Drivdalen.

Foto©Anne Marit Aune

Om du er fastboende eller turist i Drivdalen,

kan dette  være verdt å merke seg i sommer:

 

St.Mikaels kapell i Vinstradalen.

 

Embretmarsjen 10.juni; Drivdalen IL arrangerer Embretmarsjen i historiske omgivelser i Vårstigen, med vakker blomstring og fantastisk utsikt til natur og moskus.

 

 

St.Hans feiring torsdag 21.juni Kl. 18.00; Feiring for alle med premieutdeling for poengrenn på ski og  luftgeværskyting i Dovrehallen. Korgfest og St.Hansfeiring på fotballbanen på Engan etterpå.

 

 

Pilegrimsdager  på Dovrefjell 11-20.juli;

        Arrangeres av Pilegrimsnemda i Dovre og pilegrimsutvalget i Oppdal. 

    Program https://www.pilegrimsdager.no/programmet?category=Oppdal

 

 

                     

 

 

 

 

Saltdalshytta sykkelenern . 4 august; arrangeres av Enern Oppdal AS (www.enern.com) og er et 60 km langt sykkelritt som starter i Oppdal sentrum. Løpet har ny trasé i år, se løypebeskrivelse her: http://enern.com/om-sykkelenern/

 

Dovrefjellsmarsjen 5. aug; Marsjen arrangeres av Orkdal, Østerdal og Gudbrandsdal ungdomslag, og går fra Grønbakken over Hjerkinnhøa med mål ved Hjerkinn fjellstue.

 

Hjemme te`n Terje 10.-11. august; konserter på tunet i Vetlenget hos Terje Tysland. Intimkonsert sammen med Hans Rotmo på låven 10.august, og tradisjonell konsert på tunet 11.8. Se eventis.no (https://eventis.no/produkt/hjemme-ten-terje-2018) for billetter og mer info.

 

 

AKTIVITETER SOM FOREGÅR HELE SOMMEREN:

 

Galleri Mali; Mali Hoel har åpent galleri på ”Vetl-torget” i Oppdal sentrum. Det er klart du må stikke innom!

 

Kongsvold fjellhage ligger ca 900 moh og er en naturhage som viser områdets unike flora. Hagen er åpen fra 9. juni til . september. www.kongsvold.no

 

Zipline på Åmotsdalen gard— ”Norges råeste zipline” Åpent i fellesferien, ellers for gruppebestillinger. Les mer her: http://www.amotsdalengard.no/zipline/

 

Moskussafari –hver dag i juni, juli og august. Oppstart kl. 10.00 fra Kongsvold. Les mer her:

http://www.kongsvold.no/naturopplevelser/moskussafari/

 

 

Skyttelbuss fra Hjerkinn til Snøheim fra 22. juni—7. oktober. Snøheimvegen  er stengt for vanlig biltrafikk. Se https://snoheim.dnt.no/snoheimvegen/ for busstider.

 

Viewpoint Snøhetta—utsiktspaviljongen på Tverrfjellet: Åpent ut oktober. Fra parkeringsplassen på Hjerkinn er det 1,5 km å gå langs en flott opparbeidet tursti som er tilrettelagt for rullestol, opp til utsiktspaviljongen. www.villrein.no

 

Besøkssenter Villrein på Hjerkinn:

Senteret har som mål å vise hvordan fangst og ferdsel foregikk i tidligere tider. I fangstminneparken kan du se blant annet rekonstruksjon av dyregraver for fangst av villrein, snarer for falkefangst og et sælehus av typen som ble brukt til overnatting for dem som ferdes over fjellet. Les mer på www.villrein.no

 

Rafting i Driva - daglig i sommersesongen fra Midt-Norges største raftingssenter på Granmo Camping. Må forhåndsbestilles hos Opplev Oppdal.(http://www.opplevoppdal.no/)

 

Lappcamp; både på Driva og Nestavollan. Her kan du blant annet kjøpe samiske souvenirer.

 

Mer informasjon om aktiviteter i Oppdal finner dere her: https://www.visitnorway.no/reisemal/trondelag/oppdal/

 

 

TURMULIGHETENE I DRIVDALEN ER UBEGRENSEDE:

 

Noe av det mest unike i Drivdalen er at naturen og kulturlandskapet her er forholdsvis uberørt av moderne utbygging.  Naturen i Drivdalen m15å bare oppleves! Se Drivdalen.no for detaljerte turbeskrivelser.

Ta f.eks turen opp i Vinstradalen og se på det unike sætermiljøet og kulturlandskapet som dalen byr på.

Eller ta en vandring på historisk grunn langs pilegrimsleden – over Vårstigen og fram Vinstradalen.  På turen passerer du blant annet gravhauger og gravfelt fra yngre jernalder, kalkbrudd og kalkovner, og gamle sætre og slåtteløkkjer.

Drivdalen har landets rikeste planteliv, alt fra mogop til norsk malurt. I tillegg er det et rikt dyreliv, med moskus og Europas reneste villreinstamme. Det er også funnet et stort antall mineraler her, og mange av dem er sjeldne. Drivdalen er omkranset av vakre fjell, Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark og Knutshø landskapsvernområde.

Ta turen ut og nyt  naturen og sommeren i Drivdalen!

 

Drivdalsmesterskap i ljåslått lørdag 28.juli Slåttakvinnfolk og karer inviteres til uhøytidelig konkurranse og samvær ved Plassatuggu på Bruvollen. Mer informasjon kommer.