Drivdalen i vinden, Logo, mogop og moskus. Linje 2Linje 3Linje 1Linje 4Minera Skifer, Oppdalskifer

Avdeling Oppdal

LogoMinera Skifer
Knapp til egne sider.Trapper og gulv OppdalskiferHytter OppdalskiferTerasse og trapperTørrmur OppdalskiferMassive trinn Oppdalskifer
Interiør Oppdalskifer
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Minera Skifer har, gjennom egne brudd og lange avtaler, unik tilgang gode ressurser fra skiferbrudd i Alta, Oppdal og Otta i Norge og i Offerdal, Jämtland i Sverige. Konsernet har hovedkontor på Oppdal og er organisert med egne markedsavdelinger i både Norge og Sverige.

 

Minera konsernet selger årlig skifer for over 200 millioner kroner til kunder i over 25 land. Konsernet har ca. 200 medarbeidere med høy kompetanse innen produksjon og markedsføring av skifer. Vår erfaring fra store og små prosjekter i inn- og utland stiller vi gjerne til rådighet for å løse ditt prosjekt, uavhengig av størrelse.

Skiferen fra de nevnte distriktene er regnet for å ha høy kvalitet. De er derfor blitt brukt i en rekke prestisjeprosjekter verden over.

Prestisjeprosjekter

Blant annet har den eksklusive klokke- og smykkeprodusenten Cartier brukt Ottaskifer i 50 av sine butikker. Minera Skifer har også levert skifer til det verdensberømte kunstmuseet Louvre i Paris, samt mer enn 10.000 kvm til den nye flyplassen i Leipzig. I 2003 mottok Boston Public Library en pris for en av de beste fasadene i USA fra arkitektorganisasjonen AIA. Tautra Mariakloster på Frosta ble kåret til Årets Bygg 2006.

Lange tradisjoner

Norsk skifer er et svært slitesterkt materiale. De norske skifertypene er geologisk sett kvartsittskifer og fyllittskifer, som er flere hundre millioner år gammel. På grunn av forekomstene er skifer blitt et kjent produkt med lange tradisjoner i Norge. De norske skiferproduktene står også for kvaliteter som i stor grad overgår de fleste tilsvarende produkter.

Minera Skifer har også utviklet en børsteteknikk for skifer. Den børstede skiferen er nydelig å gå på og vakker å se på. I tillegg er den mye lettere å vaske, ettersom kantene i skiferen blir børstet ned. Denne teknikken gjør skiferen enda mer anvendelig innendørs.

Minera Skifer er Skandinavias ledende skiferprodusent

Engan. 7340 Oppdal

Tlf: 72 40 05 00, Fax: 72 40 05 01