Drivdalen i vinden, Logo, mogop og moskus.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Knapp venstre

Tilbake til turforslag

Parkering: ved Skoresbrua, her er det parkeringsplass på nordsida av Båggåstrondvegen.

Lengde: 1,6 km.

Kart: Nederst på siden.

 

Lysløypa til Drivdalen idrettslag har en flott beliggenhet i furuskogen nede ved elva Driva, i et populært turområde som blir mye brukt både sommer og vinter. Lysløypa starter ved Skoresbrua og går i ei sløyfe sørover skogen til Rishaugen. For de aller minste er det mulig å gå ”lillerunden” på ca 500 m eller ”mellomrunden” på ca 800 m. Dersom du ønsker en lengre tur kan du fortsette langs ”Skiløypa mellom Skoresbrua og Gottemsbrua” - dette er en rundtur på ca 4km.

 

Når føret tillater det kjøres det også opp skispor på dyrkamarka til boligfeltet på Driva og Drivdalen skole/barnehage, ca 1 km.

Lysløypa

Foto ©  Anne Marit Aune

Fasade mot nord og plantegning for nytt klubbhus i lysløypa—tegnet av Troll arkitekter.

Foto ©  Anne Marit Aune

Foto ©  Steinar Dørum

Lysløypa ble bygd i 1972, og samlet  de første åra hele 180 deltakende drivdalinger. Poengrenn, treningsrenn og skimerkerenn med stor deltakelse førte til bygging av tidtakerbu i 1974. Nå 40 år senere har behovet for litt større fasiliteter meldt seg. Drivdalen idrettslag har søkt spillemidler til å oppføre et ”klubbhus” med varmestue, lager, kiosk, tidtakerrom, WC og scooterparkering. Bygget er kostnadsberegnet til ca 1 million kroner. Oppdal kommune har forskuttert beløpet det er søkt spillemidler om, samt innvilget kommunalt tilskudd på 100 000 kr. Prosjektet har i tillegg fått støtte fra Gjensidigestiftelsen, Oppdalsbanken og helselaga i Drivdalen. Prosjektet har nå tilstrekkelig finansiering til å bli i gangsatt. Planen er å få gjort grunnarbeidet i løpet av vinteren 2014/2015, og få råbygget ferdig i løpet av sommeren/høsten 2015.

Drivdalen idrettslag arrangerer poengrenn og klubbmesterskap i lysløypa hver vinter, og skitreninger i regi av barneidrettsskolen.

I tillegg til dette brukes lysløypa av Drivdalen skole og Drivdalen barnehage, og den brukes mye til uorganiserte turer og trening.